vanlieradvies

  • Home
  • /
  • Bankrekening Ltd

Bankrekening Ltd

Het openen van een Nederlandse bankrekening voor een Engelse Limited is mogelijk nadat deze is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Met het uittreksel van de KvK dient u een bankinstelling te bezoeken, waarna de rekening geopend kan worden. Er zijn banken die terughoudend zijn bij de opening van een bankrekening voor een Limited. Dit komt doordat een bank bij een Limited minder zekerheid heeft omtrent de bestuurders/aandeelhouders dan bij een Nederlandse BV. De mutaties bij een BV worden namelijk gecontroleerd door de Kamer van Koophandel (bestuurders wijziging) en door een notaris (aandelentransactie). Bij een Engelse Limited is het mogelijk om online een wijziging door te voeren in het bestuur/aandeelhouders, waardoor banken feitelijk een bankrekening aanhouden voor een bij hun onbekende klant.

In de praktijk zijn er 2 grootbanken die rekeningen openen voor Engelse Limiteds. Indien gewenst zullen wij u behulpzaam zijn bij de aanvraag van een bankrekening. U zult wel ten alle tijden zelf de bank moeten bezoeken.